átváltás akadálymentes nézetre
1. kép

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2015 - Földes siker

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a 2015/2016-os tanév őszi félévében is megrendezte a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyt.
A verseny érdekessége és egyben egyik nehézsége is, hogy a 3 fős csapatok az 5 órás verseny alatt csak egy számítógépet használhatnak. Ezért a részvétel jó alkalmat szolgáltat arra, hogy a munkamegosztás és az algoritmikus gondolkodás gyakorlása mellett, a papíron való tervezést, prototípus készítést is fejlessze.
A megmérettetés utolsó órájában azzal fokozta a feszültséget a csapat, hogy a 38 fős középiskolás mezőnyben, – ahol erdélyi és fazekasos csapatok is indultak, – még „csak” 5. helyen állt a „For(int” jeligéjű Földes csapat. Befejezéskor kiderült azonban, hogy 10 megoldott feladattal első helyen végeztek! (A második helyezett a 12 feladatból „csak” 8-at tudott megoldani.)

Eredményükkel elérték, hogy egy évig a Földes Ferenc Gimnáziumot fogja díszíteni a legeredményesebb csapatnak járó vándorserleg!

Csató Endre, informatika


Azon a vasárnap reggelen egy picit fáradtan ültünk be a mikrobuszba, de már vártuk a versenyt. Hármunk közül csak Gáspár Attilának volt tapasztalata ennek a versenynek a menetéről. Pár órán belül neki is kezdhettünk 12 feladatnak, amire 5 órát kaptunk.
Egy feladat egy papíron volt, így mindenki vett egyet a stóc tetejéről, és nekiálltunk még azon a papíron kidolgozni, mivel csak egy számítógép állt a rendelkezésünkre. A feladatok fele nem tűnt nagyon nehéznek, de a másik felén többet kellett gondolkodni. Az idő nagy részében ült valaki a gépnél és programozott, de volt, hogy valaki csak írta kódot és valaki diktálta a logikát, de előfordult, hogy mind a hárman egy program hibáját kerestük. Így tulajdonképpen hamar elszállt az 5 óra.

A versenyen nagy segítség volt a kiértékelő rendszer, amibe ha feltöltöttük a megoldásunkat, akkor megtudtuk, hogy helyes-e a programunk. Mindemellett láttuk a csapatok eredményeit menet közben, kivéve az utolsó órát. Ez jó volt, mert ha könnyű feladatot szerettünk volna csinálni, akkor megnéztük melyiket csinálták már meg. Tavaly is volt pár olyan feladat, amit senki sem tudott elkészíteni. Attila nálunk gondoskodott a matematikai és programozási fölényről, mert két olyan feladatott sikerült elkészítenie, amit senki másnak a mezőnyben. Nehéz leírni, hogy mennyire örültünk annak, hogy az utolsó 2 percben két feladatot is sikerült helyesen beadni, mert sejtettük, hogy nem sokan fogják őket megoldani.
A verseny után megmutatták a feladatok megoldásait. Ez után már csak az eredményhirdetés maradt és az után indulhattunk haza egy jót aludni.

Robotka Adrián, 10.c


 

További információ a versenyről: www.progverseny.hu

A csapat tagjai

Lencsés Ádám (11.c),
Gáspár Attila (10.h),
Robotka Adrián (10.c)

Büszkék vagyunk a csapatra!

 

Aktuális eredmények

 • digitális kultúra - Kódkupa - IIOT Válogatóverseny

  országos 1. helyen áll

  Koós Andor (11.B), Molnár István Ádám (11.B), Nagy Martin (11.B), Szörényi Zalán András (9.B)

  Felkészítő: Csató Endre

   
 • Bolyai Matematika Csapatverseny 8.

  országos 77. helyen végzett

  Elekes Emma (8.B), Fazekas Dávid (8.B), Kecskés Katalin (8.B)

  Felkészítők: Tóth Tibor, dr. Szabadfalviné Kormányos Anikó

   
 • Bolyai Matematika Csapatverseny 8.

  országos 77. helyen végzett

  Mixtay Mira (8.B)

  Felkészítők: Grallert Krisztina, dr. Szabadfalviné Kormányos Anikó

   
 • Testnevelés - Mezei IV.kcs

  városi 3. helyen végzett

  Ari Nóra (9.D), Jászkai Amira (9.D), Rasztóczky Nelli (8.A), Varga-Sebők Emma Dóra (7.B), Zachár Janka Sára (8.A), Zilay Janka (7.A)

  Felkészítő: Péter Ágnes

   
 • Testnevelés - Floorball VI. kcs lány

  megyei 4. helyen végzett

  Divinyi Gréta Ágnes (12.B), Kishonthy Flóra (11.E), Merkel Emma (12.B), Réz Petra (12.B), Szakács Réka (12.B), Udvari Dóra (11.D)

  Felkészítő: Péter Ágnes

   
 • Testnevelés - Floorball VI. kcs fiú

  megyei 1. helyen végzett

  Balogh Marcell Erik (11.B), Nagy Máté (12.A), Pitti Péter Csongor (11.B), Tóth Péter (12.A), Veres Botond (9.E)

  Felkészítő: Letek László

   
 • Testnevelés - Floorball V. kcs lány

  megyei 6. helyen végzett

  Horváth Réka (9.C), Kocsis Tamara (9.NY-AJ), Kövér Tamara (9.NY-AJ), Léka Emese (7.A), Szalay Katalin Lívia (9.NY-AJ), Sárvári Vanda (9.C)

  Felkészítő: Péter Ágnes

   
 • Testnevelés - Floorball V. kcs fiú

  megyei 5. helyen végzett

  Csáti Tamás Roland (9.A), Gulyás Péter (8.B), Kazinczy-Nagy Bálint (8.A), Lippai Attila (9.A), Nagy Zalán (8.A), Veres Botond (9.E)

  Felkészítő: Letek László

   
 • Dr Gárdus János városi angol nyelvi verseny 7-8. évfolyam

  városi 5. helyen végzett

  Varga Vanda (8.B)

  Felkészítők: Cseke-Tímár Enikő, Szalontainé Batta Barbara

   
 • Dr Gárdus János városi angol nyelvi verseny 7-8. évfolyam

  városi 3. helyen végzett

  Kostyál Gréta Lelle (8.B)

  Felkészítők: Cseke-Tímár Enikő, Szalontainé Batta Barbara

   

Gratulálunk!