átváltás akadálymentes nézetre
1. kép

Ismét kitűnő eredmények a MEMO-n!

 

Iskolánk tanulója, Gáspár Attila (10. H osztályos), aranyérmet szerzett a Közép-európai Matematikai Diákolimpián!

Már tavaly is szép sikert ért el gimnáziumunk a Közép-európai Matematikai Diákolimpián (Middle European Mathematical Olympiad, röviden: MEMO), hiszen Szőke Tamás (akkoriban 12. H osztályos tanuló, jelenleg az ELTE hallgatója) egyéniben bronzérmet, csapatban pedig ezüstérmet szerzett.

Ez év augusztusának utolsó hetében rendezték meg kilencedik alkalommal a Közép-európai Matematikai Diákolimpiát. A versenynek most a szlovéniai Koper város adott helyet. A rendezvényen összesen tíz közép-európai ország vett részt saját hatfős csapatával. A magyar csapat legfiatalabb tagja volt iskolánk tanulója, Gáspár Attila, aki egyéniben arany-, csapatban pedig bronzérmet szerzett!

Attila korábbi versenyeredményei egészen kiemelkedőek, csak a legutóbbi tanévben a következőket érte el: országos első helyezést szerzett a Középiskolai Matematikai Lapok B-jelű feladatainak pontversenyében, a Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, a Bolyai Matematikai Csapatversenyen, valamint második díjas lett az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyen. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiára induló magyar csapat tartalék tagja volt.

Informatikából a neves regionális versenyen, a Debreceni Egyetem Informatikai Kara által szervezett csapatversenyen már bronzérmet szerzett. A korosztályának megfelelő Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny programozás kategóriáját 100%-os teljesítménnyel megnyerte, ezért részt vett a diákolimpiai válogató versenyen, ahol 6. helyével éppen csak kimaradt az utazó csapatból. A 2014/15-ös tanévben a KöMaL S kategóriájának országos 2. helyezettje. Informatikából felkészítő tanára és mentora: Csató Endre tanár úr.

Attila, amellett, hogy páratlan matematikai képességekkel rendelkezik, hallatlan odaadással képzi magát: állandó résztvevője volt iskolánk matematika-csúcsszakkörének, rendszeresen járt az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola foglakozásaira és a budapesti központi olimpiai szakkörre, tagja volt a Matematikai Mulatságok Táborának (MaMuT), valamint a MEMO-t megelőző nyári táboroknak, csapattréningeknek. Utazásai finanszírozásában nagy szerepe volt iskolánk alapítványának, a MOL Tehetségtámogató Program keretében az Új Európa Alapítványnak, illetve „A tudásod a tiéd” Alapítványnak is. Attila felkészítő tanárai matematikából: Győry Ákos (tehetséggondozó mentor), Kovács Attiláné, Marosszéky Gábor, Pósa Lajos, Szűcs Gábor, Dobos Sándor, továbbá az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanárai.

Attila legfőbb célja idén az, hogy tagja legyen a Nemzetközi Matematikai Diákolimpiára (International Mathematical Olympiad, röviden: IMO) utazó magyar csapatnak, ezen kívül informatikából a CEOI (Közép-európai Informatikai Diákolimpia) és/vagy az IOI (Informatikai Diákolimpia) tagja lehessen. Reméljük, sikerül valóra váltania a terveit, amiben iskolánk maximális segítséget nyújt, hiszen mind matematikából, mind informatikából csúcsszakkört, valamint heti 2-2 órában egyénre szabott tehetséggondozó mentori órákat biztosít neki.

Attila eredményeihez gratulálunk és további szép sikereket kívánunk neki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versenyeredmények


Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny (Alkalmazás kategória, 7-8. o. korcsoport) 2. forduló,
161 pont, országos 14. hely (3., döntő fordulóba jutott) Pocsay Levente László (7.b),
210 pont, országos 4. hely (3., döntő fordulóba jutott) Molnár István Ádám (7.b),
(Alkalmazás kategória, 9-10. o. korcsoport) 2. forduló,
253 pont, országos 35. hely (3., döntő fordulóba jutott) Farkas Marcell (10.E),
258 pont, országos 31. hely (3., döntő fordulóba jutott) Tóth Zsuzsanna (10.a),
264 pont, országos 25. hely (3., döntő fordulóba jutott) Csató Balázs (10.b) Felkészítő tanár: Takács Imre


Gratulálunk!

Gratulálunk!