Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2023

2023. április 19-23. (szerda-vasárnap) Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc

Hírek

A 29. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2023. április 19-23.  (szerda-vasárnap) között került megrendezésre Miskolcon.Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönetünket tolmácsolom: az Anyaországi Régió nevében megköszönöm azt a néhány felejthetetlen napot, amellyel megajándékoztak mindannyiunkat. Valóban a matematika ünnepévé varázsolták ezt az időszakot, s tanítványaink is belekóstolhattak a magyar matematikatanítás sokrétűségébe, megismerhették a határainkon túl matematikát magyarul tanuló kortársaikat, azok tanárait.

Megismerkedhettek a Miskolci Egyetem „kínálatával”, kiváló adottságaival. Mindannyian megtapasztalhattuk a miskolci vendéglátóink: az Egyetem, a Földes Ferenc Gimnázium és nem utolsó sorban Miskolc Polgármesterének vendégszeretetét.

Köszönjük Miskolcnak, hogy alig két hónap alatt megszervezték azt az ünnepet, amelyre Zalaegerszegnek kevésnek bizonyult négy esztendő! Elismerésünket fejezzük ki mindenkinek, aki munkájával, anyagiakkal, vagy más egyéb módon hozzájárult ahhoz, hogy a nehézségek ellenére, az idő igencsak szűkös volta ellenére, feledhetetlen napokat tölthettünk Miskolcon!

2023. 04. 24.
Kubatov Antal az Anyaországi Régió vezetője


A matematika ünnepe Miskolcon

"Miskolcra érkezik a 29. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Magyar Matematikaverseny április 19-én. A matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, és délvidéki középiskolások és tanáraik 18 év után másodszor találkoznak a Földes Ferenc Gimnáziumban, az anyaország hasonló érdeklődésű diákjaival és pedagógusaival. A nemes hagyomány folytatása érdekében mintaértékű összefogás született, a szervező Földes Gimnázium, a Miskolci Egyetem, Miskolc MJV között, és hatalmas segítséget jelentett a szervezőknek a Földes öregdiákok támogatása.

A négy napra Miskolcra látogató közel 300 vendég a versenyzés mellett bepillantást nyerhet a Miskolci Egyetem képzési rendjébe, bekapcsolódhatnak az egyetemi campus életébe, továbbá számos programon ismerkedhetnek városunk és vármegyénk történelmi és kulturális gazdagságával, természeti és épített értékeivel. A nagyszabású esemény fő célja a tehetséggondozás, a tudományos élet utánpótlásának támogatása. A rendezvény a határon túli magyar fiatalok anyaországi élményeit gyarapítja, az emberi és szakmai kapcsolatok a jövőbeli együttműködés biztos alapját képezik. A felsőoktatásban is elismert, április 23-ig tartó verseny főtámogatója a Magyar Nemzeti Bank, további támogatók a Neumann János Nonprofit Kft, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány, a Domestore Kft, és a Miskolci Autóház Kft, XIXO (Hell Energy Magyarország Kft.)"

Fazekas Róbert intézményvezető,
Földes Ferenc Gimnázium